Chat with us, powered by LiveChat
LAINSÄÄDÄNTÖ
Yritysasiakkaat
telephone
Apua perustamisessa
+49 69 173261340
 
Trustmask
Suodattimelle ei löytynyt tuloksia!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL
Device CAL:t Microsoft Windows Server 2016:lle käytettynä ohjelmistona Jotta käyttäjät voivat käyttää kaikkia Microsoft Windows Server 2016:n palveluja, jotka ovat saatavilla Standard - ja Datacenter-versioissa, tarvitaan yhden version...
18,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL
CALs χρηστών για το Microsoft Windows Server 2016 ως χρησιμοποιούμενο λογισμικό Προκειμένου ένας χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στις εκδόσεις Standard και Datacenter του Microsoft Windows Server...
18,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL
5 User CAL:ia Microsoft Windows Server 2016:lle käytettynä ohjelmistona Jotta käyttäjä voi käyttää Microsoft Windows Server 2016:n Standard- ja Datacenter-versioiden tarjoamia palveluja, tarvitaan palvelinlisenssin lisäksi...
84,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
5 Device CAL Microsoft Windows Server 2016:lle käytettynä ohjelmistona Jotta käyttäjät voivat käyttää kaikkia Microsoft Windows Server 2016:n palveluja, jotka ovat saatavilla Standard- ja Datacenter-versioissa, tarvitaan yhden version...
84,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL
10 Device CAL Microsoft Windows Server 2016:lle käytettynä ohjelmistona Jotta käyttäjät voivat käyttää kaikkia Microsoft Windows Server 2016:n palveluja, jotka ovat saatavilla Standard- ja Datacenter-versioissa, tarvitaan yhden version...
152,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL
25 Device CAL Microsoft Windows Server 2016:lle käytettynä ohjelmistona Jotta käyttäjät voivat käyttää kaikkia Microsoft Windows Server 2016:n palveluja, jotka ovat saatavilla Standard- ja Datacenter-versioissa, tarvitaan yhden version...
372,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL
10 User CAL:ia Microsoft Windows Server 2016:lle käytettynä ohjelmistona Jotta käyttäjä voi käyttää Microsoft Windows Server 2016:n Standard- ja Datacenter-versioiden tarjoamia palveluja, tarvitaan palvelinlisenssin lisäksi...
152,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL
25 käyttäjäkohtaista CAL:ia Microsoft Windows Server 2016:lle käytettynä ohjelmistona Jotta käyttäjä voi käyttää Microsoft Windows Server 2016:n Standard- ja Datacenter-versioiden tarjoamia palveluja, tarvitaan palvelinlisenssin lisäksi...
372,90 € *

Windows Server 2016:n tärkeimmät toiminnot ja ominaisuudet yhdellä silmäyksellä

Laite - tai User CAL Windows Server 2016: lle oikeuttaa käyttämään monia parannuksia ja lisäyksiä Windows Server 2016:een verrattuna sekä hyötymään monista tärkeistä uusista toiminnoista, jotka tukevat tietotekniikkaa entistä paremmin kaikissa asiaankuuluvissa hallintatehtävissä ja -alueilla, mutta myös virtualisoinnissa. Windows 10:stä jo tuttu käyttöliittymä tekee Windows Server 2016:sta erityisen helppokäyttöisen.

Edelliseen versioon verrattuna Windows Server 2016 Standard- ja Datacenter-versiot tarjoavat muun muassa Core & Nano Server Deployment, Virtualisation/Hyper-V Containers ja Windows Server Containers sekä Host Guardian Service -palvelun.

Windows Server 2016:n Datacenter-versio tarjoaa User tai Device CAL:n avulla myös ominaisuuksia, jotka on suunnattu yrityksille, joilla on laaja työmäärä ja monia virtuaalijärjestelmiä - ja siten myös suuria vaatimuksia IT:lle. Näihin kuuluvat SDN (Software Defined Networking) ja verkkopinot (Protocol Stack), S2D (Storage Spaces Direct), Storage Replica ja suojatut virtuaalikoneet (Shielded VM).

Lisäksi erilaiset työkalut, kuten Open-SSH tai cURL, helpottavat huomattavasti Linux-palvelimen käyttöönottoa ja yhteyden muodostamista.

Yrityksen tai laitoksen virtualisointitasosta riippuen Wiresoftin saatavilla olevat Windows Server 2016 -versiot tarjoavat käyttäjille kaikki heidän tarpeitaan vastaavat toiminnot ja ominaisuudet.

Windows Server 2016 Standard Edition

Windows Server 2016 Standard soveltuu yrityksille, jotka joko käyttävät yksinomaan fyysisiä palvelimia tai vain vähän virtualisoituja ympäristöjä (VM). Tämä pilvipalvelukykyinen versio soveltuu tietenkin myös web-hostingiin.

Windows Server 2016 Standardissa on monia ominaisuuksia, jotka tukevat siirtymistä pilviympäristöön, mukaan lukien entistä suurempi vakaus ja infrastruktuurin parempi turvallisuus. Tämä mahdollistaa paitsi monimutkaisen verkon luomisen myös oman datakeskuksen ylläpidon, jonka avulla voidaan hallita yrityksen IT-infrastruktuuria. Muita etuja ovat myös entistä suurempi nopeus sekä parempi suojaus verkko- ja tallennusvirheiden varalta.

On myös mahdollista käynnistää Windows Server -järjestelmä yksinkertaisemmassa Core-sovelluksessa. Tässä ei ole graafista käyttöliittymää, mikä lisää merkittävästi suorituskykyä erityisesti vanhemmissa laitteissa.

Käyttäjäoikeuksien ja palvelinroolien jakamista on täydennetty lisävaihtoehdoilla. Tämä mahdollistaa koko palvelinjärjestelmän entistä turvallisemman ja samalla tehokkaamman hallinnan. Seuraavat vakioversion ominaisuudet olisi myös mainittava yksityiskohtaisesti:

Nano-palvelin

Windows Server 2016:n Nano Server mahdollistaa nyt huomattavasti kevyempien palvelimien suunnittelun, sillä yhdellä virtuaalikoneella voidaan säästää yli 90 % tilaa. Nano Serveriä voidaan käyttää tavallisiin palvelinpalveluihin, esimerkiksi tiedostopalvelimena tai Hyper-V-klusterien luomiseen.

Tuki palvelinkontteihin ja Dockeriin

Windows Server 2016 tukee nyt palvelimia sekä Docker-yhteensopivia kontteja, jotka eivät ole vain kevyempi vaihtoehto VM:lle, vaan myös yksinkertaistavat sovellusten käyttöönottoa.

Hyper-V:n uudet ominaisuudet

Hyper-V:n 2016-palvelinversio tarjoaa paremman skaalautuvuuden julkisen pilven vaatimusten mukaisesti. Lisäksi tarjolla on käytännön tallennusominaisuuksia, kuten iSCSI-käynnistäjä ja tuki Storage Spacesille tai monitie-I/O:lle.

Lisäksi NIC-korttien hot-add, Hyper-V-klustereiden jatkuva päivitys sekä VM-tallennuksen joustavuus lisäävät käytettävyyttä, koska ne ovat entistä sietokykyisempiä tallennusjärjestelmän vikojen varalta.

Windows Server 2016 Datacenter Edition

Kaikkien Standard Editionin sisältämien toimintojen lisäksi Windows Server 2016 Datacenter Editionissa on lisäominaisuuksia, jotka mahdollistavat pitkälle virtualisoitujen pilvi- ja konesaliympäristöjen käytön. Innovatiivisen tekniikkansa ansiosta se on siksi räätälöity erityisesti nykyaikaisille yrityksille ja oikea valinta, jos virtualisointi, pilvi-integraatio ja ohjelmistomääritelty tallennus ovat tärkeässä roolissa.

Datacenter Edition tarjoaa monia etuja erityisesti tärkeillä tietoturvan ja tietojen tallentamisen aloilla. Vastaavat sovellukset tarjoavat tarvittavan joustavuuden, jotta IT-infrastruktuurit voidaan mukauttaa nopeasti liiketoiminnan nykyisiin vaatimuksiin. Tähän kuuluu myös palvelinten virtualisointi ja virtuaalinen työpöytäinfrastruktuuri.

Monet eksklusiiviset toiminnot, kuten Shielded Virtual Machines, Storage Spaces Direct sekä Storage Replica ja Software Defined Networking (SDN), tukevat järjestelmänvalvojia vakaan verkkorakenteen luomisessa. Tämä sisältää myös tärkeitä innovaatioita Hyper-V:n vikasietoisessa klusteroinnissa, joka lisää verkkojen häiriönsietokykyä - erityisesti häiriötilanteissa.

Lisäksi Windows Server 2016 Datacenter Edition tarjoaa kustannustehokkaita tallennus- ja sovellusalustoja sekä ohjelmistomääriteltyjä verkkoja. Samalla se tarjoaa paremman palvelimen hallinnan ja automaation sekä paremman suojan tärkeiden tietojen käytössä.

Laitteistovaatimukset Windows Server 2016 -käyttöjärjestelmää varten

Windows Server 2016:n turvallisen ja häiriöttömän toiminnan varmistamiseksi tarvitaan seuraavat vähimmäisvaatimukset. Todelliset vaatimukset riippuvat myös kunkin järjestelmän kokoonpanosta ja muista asennetuista sovelluksista.

Prosessoriarkkitehtuuri: 64-bittinen

Prosessorin nopeus: 1,4 GHz

Muisti: 512 Mt (Server Core ja Server Nano) tai 2 Gt asennuksessa, jossa on työpöytänäyttö

Kiintolevytila: vähintään 32 GB

Verkkokortti: vähintään 1 Ethernet-sovitin, jonka tiedonsiirtonopeus on gigabitin luokkaa

Osta käyttäjä- ja laitekohtaisia CAL-ohjelmia Server Edition 2016 -palvelimelle Wiresoftilta

Windows Server 2016:n standard- tai datakeskusversion toimintojen laillista käyttöä varten Microsoftin lisensointijärjestelmä tarjoaa CAL-lisenssejä (Client Access Licences), jotka on ostettava. Tämä tarkoittaa, että tämän lisensointimallin mukaan ohjelmiston käyttöönottoa on täydennettävä luvalla käyttää sitä lisenssin muodossa. Kaikkien Microsoft Server Edition 2016 -palveluiden ja -toimintojen käyttäminen edellyttää useita CAL-koodeja, jotka määräytyvät sen mukaan, kuinka monelle loppulaitteelle tai käyttäjälle ne on tarkoitettu.

Kukin CAL on yksittäinen lisenssi, ja se antaa Windows Server 2016 -käyttöoikeuden vain valtuutetulle käyttäjälle tai loppulaitteelle. Kaikilta muilta laitteilta tai käyttäjiltä, joilla ei ole vastaavaa käyttöoikeutta, evätään näin ollen palvelimen käyttöoikeus. Tämä rajoitus ei merkitse ainoastaan suurempaa turvallisuutta yleisesti, vaan se suojaa myös kriittisiä tietoja oman yrityksen luvattomilta työntekijöiltä.

Windows Server 2016:n käyttäjä- ja laitekohtaisten CAL-korttien välinen ero

Microsoftin Client Access Licence -lisenssimallissa erotetaan toisistaan User CAL:t ja Device CAL:t. Tämä tarjoaa seuraavan edun: loppulaitteiden ja käyttäjien CAL-oikeuksien erottaminen toisistaan mahdollistaa yksinkertaisen, joustavan ja tarpeisiin perustuvan oikeuksien hallinnan yrityksessä. Laite CAL:t ja käyttäjä CAL:t voidaan myös yhdistää. Lisäksi Windows Server 2016 -palvelimen CAL oikeuttaa käyttämään myös vanhempaa Windows Server -versiota, mutta toisinpäin tämä ei ole mahdollista.

Wiresoft tarjoaa molemmat Client Access -lisensointimuodot saatavilla oleviin palvelinversioihin 2016 Standard ja Datacenter: Käyttäjäkohtaiset lisenssit (User CALs) ja laitekohtaiset lisenssit (Device CALs). Päätös jommankumman tai molempien CAL-tyyppien käyttämisestä voi määräytyä jäljempänä kuvattujen tekijöiden perusteella. 

Windows Server 2016 -käyttäjän CAL

Jokainen Windows Server 2016: n User CAL -käyttäjäkortti oikeuttaa vain yhden tietyn käyttäjän käyttämään palvelinta. User CAL ei siis ole sidottu tiettyyn laitteeseen, vaan se antaa valtuutetulle käyttäjälle pääsyn palvelimeen eri laitteilla.

Käyttäjän CAL-järjestelmän etuna on siis se, että se antaa pääsyn palvelimelle esimerkiksi kerran yrityksen työpaikalla sijaitsevalta tietokoneelta TAI myös joltain muulta päätelaitteelta (esimerkiksi kannettavalta tietokoneelta tai tabletilta), jota valtuutettu käyttäjä käyttää tien päällä tai kotitoimistossa. User CAL mahdollistaa näin ollen Windows Server 2016:n erityisen joustavan ja mobiilin käytön.

Windows Server 2016 Device CAL

Microsoft Device CAL on yksinomaan laitteeseen liittyvä käyttöoikeus. Yksittäinen päätelaite saa Windows-palvelimen käyttöoikeudet. Laitetyyppi on mielivaltainen: onko kyseessä paikallisesti käytettävä tietokone vai kannettava tietokone tai tabletti, jota voi käyttää kuka tahansa, jolla on siihen oikeus, esimerkiksi tietyllä tietokoneella yrityksen toimipisteessä tai mobiililaitteena yhdellä kannettavalla tietokoneella.

Device CAL tarjoaa sen edun, että kaikilla käyttäjillä, joilla on oikeus käyttää lisensoitua päälaitetta, on myös pääsy Windows-palvelimeen.

Device CAL vai User CAL?

Se, kumpi lisensointimuoto - Device CAL vai User CAL - on käytännöllisempi, riippuu loppulaitteiden pääasiallisesta käyttötarkoituksesta yrityksessä. Työntekijöille, jotka käyttävät Windows-palvelinta pääasiassa paikallisesti työpaikallaan yrityksessä, Device CAL on siksi sopivampi, varsinkin jos useat käyttäjät käyttävät samaa tietokonetta.

Jos taas työntekijän työskentelytapa edellyttää vuorotellen pääsyä palvelimelle eri laitteilta tai työasemilta - esimerkiksi yrityksessä ja myös tien päällä tai kotitoimistossa - User CAL on edullisempi.

Laite- ja käyttäjäkohtaisten CAL:ien yhdistelmä voi kuitenkin myös sopia parhaiten Windows Serverin käyttöön yrityksessä. On aina huomattava, että CAL-tyyppiä ei voi vaihtaa.

Osta laite- ja käyttäjä-calit Windows Server 2016:lle edullisesti Wiresoftilta

Wiresoft tarjoaa sekä laite- että käyttäjä-calit Windows Server 2016: lle kohtuulliseen hintaan. Meidän avullamme voit kattaa joustavasti yksilölliset tarpeesi sekä yksittäisten lisenssien osalta että täydentää niitä. Jos sinulla on kysyttävää Microsoft Server 2016:n laite- ja käyttäjä-calit-lisensoinnista, soita meille. Neuvomme sinua, mikä on sinulle paras ja kustannustehokkain lisensointimuoto.

Kaikki Wiresoftilta saatavat Microsoft Client Access -lisenssit ovat alkuperäisiä, käyttämättömiä eurooppalaisia laite- tai käyttäjäkohtaisia CAL-lisenssejä. Näin ollen saat hintaedun ohjelmistolisensseistä, jotka Wiresoft on ostanut muilta yrityksiltä ja joiden aitous on tarkistettu huolellisesti. Monet tyytyväiset asiakkaamme ovat jo tunnistaneet ja vahvistaneet Wiresoftin lisenssien ostamisen edut. Jos haluat lisätietoja Windows Server 2016:n CAL-valikoimastamme, ota meihin yhteyttä.