Chat with us, powered by LiveChat
LAINSÄÄDÄNTÖ
Yritysasiakkaat
telephone
Apua perustamisessa
+49 69 173261340
 
Trustmask
Suodattimelle ei löytynyt tuloksia!
MICROSOFT SQL SERVER 2008 STANDARD CAL MICROSOFT SQL SERVER 2008 STANDARD CAL
Microsoft SQL Server 2008 Standard-CAL SQL Server 2008 Standard on ihanteellinen tietokannan hallintajärjestelmä, jolla voit hallita yrityksesi kaikkia tietoja luotettavasti ja turvallisesti. Jotta voit käyttää Windows SQL-palvelinta,...
29,90 € *

Microsoft SQL Server 2008:n Business Intelligence -ominaisuudet

Seuraavat BI-työkalut ovat saatavilla SQL Server 2008:ssa asiakaslisenssillä:

SSAS SQL Server 2008:ssa

SQL Server Analysis Services -palvelut muodostavat perustan kaikkien liiketoiminnan kannalta merkityksellisten tietojen mielekkäälle analysoinnille ja nopealle käsittelylle. Excel 2010:n PowerPivot-lisäosan avulla suuria tietomääriä voidaan tuoda suoraan tietovarastosta, analysoida ja näyttää selkeästi asiaankuuluvien näkökohtien mukaan Online Analytical Processing (OLAP) -menetelmällä. Nimien ja nimettyjen määrien kenttähaku on PowerPivotin avulla yhtä mahdollista kuin sellaisten taulukoiden välisten suhteiden haku, joita ei ole linkitetty toisiinsa. PowerPivot-analyysit voidaan asettaa myös muiden työntekijöiden saataville raportteina SharePointin asiakirjakirjastoissa.

SSIS

Myös SQL Server Integration Services -palvelut tarjoavat SQL 2008 -versiossa kolme tärkeää elementtiä Business Intelligence -sovelluksia varten: Analyysin lisäksi näitä ovat integrointi ja raportointi, jotka yhdessä muodostavat kaikkien ETL-prosessien edellytyksen - tätä varten CAL-käyttäjillä on käytössään laaja valikoima tietovarastointityökaluja.

SSRS

SQL Serverin raportointipalveluihin on lisätty useita toimintoja: tekstikenttiä voidaan nyt kääntää jopa 270 astetta, ja sivunvaihdot ovat nyt sallittuja tablix-tiedoissa ja -ryhmissä.

MDS

Master Data Services on uusi työkalu SQL Server 2008:ssa. MDS:n avulla tietoja voidaan hallita keskitetysti ja asettaa samanaikaisesti eri sovellusten saataville suojatusti, mukaan lukien liiketoimien kannalta välttämättömät arkaluonteiset asiakas- ja tilitiedot.

Palveluvälittäjä

Service Broker for SQL Server 2008 tarjoaa käyttäjille CAL-optimoituja vaihtoehtoja palvelimen työmäärän jakamiseen useisiin tietokantoihin. Se tarjoaa myös uusia jonotusominaisuuksia, jotka helpottavat eri tietokantojen välistä viestintää.

StreamInsight

SQL Server 2008:n StreamInsight mahdollistaa jatkuvien tietovirtojen reaaliaikaisen hallinnan ja käsittelyn. StreamInsightia tukee CEP-teknologia (Complex Event Processing), jota käytetään pääasiassa verkkokaupassa luottokorttitietojen käsittelyyn, mutta myös logistiikassa ja verkonvalvonnassa.

Report Builder V3.0

Uusi Report Builder V3.0 for SQL Server 2008 R2 -työkalu optimoi raporttien ja grafiikan päivitetyn näyttämisen käsittelyn aikana, ja sitä on täydennetty uusilla paikkatietojärjestelmien tietotyypeillä. SharePointin kautta yksittäisiä alueita voidaan nyt julkaista myös verkkosisältönä.

Microsoftin lisensointimalli ja SQL Server 2008:n CAL:t

Sen lisäksi, että SQL Server 2008 voidaan lisensoida käyttöjärjestelmäympäristössä käytettävien fyysisten ja virtuaalisten prosessoreiden lukumäärän perusteella, on tiettyjen versioiden, kuten SQL Standardin, osalta mahdollista ostaa ensin erillinen palvelinlisenssi SQL-ohjelmiston asentamista varten ja täydentää sitä vastaavalla määrällä asiakaskäyttölisenssejä, jotka oikeuttavat työntekijät käyttämään SQL-palveluja ja niissä hallinnoituja tietoja.

SQL Server 2008 CAL:n avulla voit käyttää seuraavia SQL Server 2008 -versioita (mukaan lukien esijulkaisut): Standard, Enterprise, SBS, nämä ovat saatavana myös palvelinlisensseinä edulliseen hintaan Wiresoftilta.

Lisensoi SQL Server 2008 erityisen edullisesti yhdistämällä palvelinlisenssi ja asiakaskäyttöoikeudet

SQL Server 2008: n CAL-lisenssimalli tarjoaa taloudellista etua erityisesti yrityksille ja laitoksille, joissa palvelimen tietoja ja palveluja käyttää pienempi määrä työntekijöitä. Tämä johtuu siitä, että prosessorikohtainen lisensointi tarjoaa etua vain suuremmasta asiakasmäärästä, koska tässä ei ole ylärajaa. SQL CAL -lisenssien avulla ostat vain niin monta yksittäistä lisenssiä kuin yrityksesi todella tarvitsee. Wiresoftin avulla voit mukauttaa tai laajentaa CAL-tarpeesi kohtuulliseen hintaan. Näin vältyt käyttämättömistä lisensseistä aiheutuvilta tarpeettomilta kustannuksilta, ja työntekijöilläsi on aina asianmukaiset lisenssit. Standard CAL:n avulla voit samalla hyödyntää SQL Server 2008:n keskeisiä toimintoja.

SQL Server 2008:n palvelin-/CAL-lisensointi - askel askeleelta

Ennen kuin päätät hankkia jommankumman SQL Server 2008:n kahdesta lisenssityypistä, sinun on selvitettävä, kuinka suuri on yrityksesi asiakaslisenssien tarve. Tämä johtuu siitä, että kahden lisenssimallin "Pro Processor" ja "Server/CAL" välillä ei ole mahdollista vaihtaa myöhemmin.

Jos olet valinnut usein halvemman vaihtoehdon, jossa lisensoit palvelimen ja CAL-lisenssit, on tärkeää huomata, että tässä tapauksessa yrityksen palvelin lisensoidaan erillään käyttäjistä, joiden on tarkoitus käyttää sitä. Palvelinlisenssi sisältää myös kaksi CAL-tunnusta, mutta ne oikeuttavat vain järjestelmänvalvojat hallinnoimaan lisenssipalvelinta ja suorittamaan tyypillisiä IT-tehtäviä. Työntekijät eivät kuitenkaan saa käyttää asennettuja SQL-palveluja. Tätä varten he tarvitsevat jo mainitut CAL:t, jotka ovat valinnaisesti saatavilla laite- tai käyttäjä CAL:nä.

SQL CAL tarvitaan myös, jos SQL-palvelinta ei käytetä suoraan, vaan se toimii tietokantana muille palvelinsovelluksille, kuten SharePoint Serverille tai Office Project Serverille.

SQL Server 2008:n käyttäjäkohtainen CAL ja laitekohtainen CAL - erot

Asiakaskäyttölisenssejä on - kuten edellä lyhyesti mainittiin - saatavana kahta tyyppiä: User CAL, joka oikeuttaa täsmälleen yhden työntekijän käyttämään SQL-palvelinta, ja Device CAL, joka oikeuttaa täsmälleen yhden Windows-käyttöjärjestelmään kykenevän päätelaitteen. Tarkkaan ottaen Microsoftin lisensointimallin mukaan nämä kaksi ovat eri tyyppisiä lisenssejä, vaikka niiden kanssa voidaan käyttää samoja SQL Server -toimintoja. On huomattava seuraavaa:

  • Käyttäjän CAL-lisenssiä ei voi käyttää laitteen CAL-lisenssinä sen jälkeen, kun lisenssi on myönnetty - ja päinvastoin.
  • Käyttäjälle tai laitteelle myönnettyä lisenssiä ei myöskään ole mahdollista siirtää (lisensoida) toiselle käyttäjälle tai toiselle laitteelle - poikkeus:
  • Laitteen CAL-lisenssi voidaan vaihtaa käyttäjän CAL-lisenssiohjelmaksi (tai päinvastoin), jos SQL-lisenssissä on Software Assurance -lisenssi, ja silloin vain Software Assurance -lisenssisopimuksen (tai Volume Licence Agreement -lisenssisopimuksen) uusimisen yhteydessä.
  • Käyttäjä- tai laite CAL:ia voidaan käyttää vain yrityksen palvelimen käyttöön. Se ei oikeuta käyttäjää kirjautumaan toisen yrityksen palvelimelle.
  • Laite- ja käyttäjäkohtaisia CAL-lisenssejä on mahdollista yhdistää ja käyttää siten molempia asiakaskäyttölupia rinnakkain samassa ympäristössä.

Alla on lyhyt kuvaus käyttäjä- ja laitekäyttöoikeuksien eduista.

Käyttäjän CAL SQL Server 2008:lle

Standard User CAL antaa täsmälleen yhdelle määritellylle käyttäjälle pääsyn SQL Server 2008 -palveluihin ja niissä hallinnoitaviin tietoihin. Pääsy voi tapahtua millä tahansa Windows-yhteensopivalla päätelaitteella, perinteisen pöytätietokoneen tai kannettavan tietokoneen lisäksi esimerkiksi myös tabletilla tai matkapuhelimella. User CAL sisältää siis mahdollisuuden, että SQL-palvelimen käyttö ei ole paikallisesti sidottua, joten se on mahdollista myös palvelimen sijainnin ulkopuolelta yrityksessä - esimerkiksi kotitoimistosta tai tien päältä. User-CAL tarjoaa näin ollen etuja niille työntekijöille, jotka eivät käytä kiinteää työasemaa tai jotka käyttävät usein eri päätelaitteita.

Laite CAL SQL Server 2008:lle

Standard Device CAL -palvelun avulla yksittäinen päätelaite on lisensoitu käyttämään SQL Server -palveluita. Ainoa vaatimus on, että laitteen on oltava Windows-yhteensopiva ja siinä on oltava Internet-yhteys. Tämä tarkoittaa, että Device CAL -lisenssi voidaan myöntää pöytätietokoneen lisäksi myös kannettavalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle. Jokainen yrityksen työntekijä, jolla on lupa käyttää tätä lisensoitua laitetta, voi siten käyttää SQL Server 2008 -palvelinta. Lisensointi Device CAL:lla on erityisen käytännöllistä, jos eri työntekijät käyttävät asianmukaisesti varustettua työasemaa vuorotellen, kuten esimerkiksi vuorotyössä tai tietyissä projekteissa on tavallista.

Lisensointi Microsoft SQL Server 2008:n Standard CAL -lisensseillä Wiresoftilla

Halusitpa täydentää tai kattaa SQL Server 2008 -lisensointitarpeesi CAL:ien avulla - Wiresoft tarjoaa sinulle vastaavat SQL Device CAL:t sekä User CAL:t erityisen edullisina yksittäisinä lisensseinä. Wiresoftilta ostetun lisenssin etuna on edullisempi hinta verrattuna uusiin CAL-lisensseihin - samoilla toiminnoilla - ja samalla hankit alkuperäiset Microsoftin käyttöoikeudet, jotka ovat peräisin eurooppalaisilta yrityksiltä ja jotka ovat 100-prosenttisesti käyttökelpoisia.

Kaikki Wiresoft Shopissa saatavilla olevat CAL-ohjelmat on tarkistettu perusteellisesti ennen myyntiä, jotta voit asiakkaana olla varma, että ostat täysin toimivan ohjelmistotuotteen. Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen päätöksen mukaan on laillisesti sallittua ostaa ja jälleenmyydä Microsoftin ohjelmistotuotteita ja palvelinversioiden lisenssejä.

Wiresoftin lisensointitarjous mahdollistaa erityisen taloudellisen lisensoinnin: lisenssipakettien sijaan ostat vain tarkan määrän asiakaslisenssejä, jotka todella tarvitset yrityksesi SQL Server 2008 -palvelimen käyttöön. Voit myös luottaa asiantunteviin neuvoihimme, joita monet aiemmat asiakkaamme ovat jo hyödyntäneet. Jos sinulla on kysyttävää räätälöidystä SQL Server -lisensoinnista, ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse tai keskustele kanssamme chatissa.