Chat with us, powered by LiveChat
LAINSÄÄDÄNTÖ
Yritysasiakkaat
telephone
Apua perustamisessa
+49 69 173261340
 
Trustmask
Suodattimelle ei löytynyt tuloksia!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE
Microsoft Windows Server 2022 Standard - korkeampi tietoturva verkoille Windows Server 2022 Standard on Microsoftin uusi palvelinkäyttöjärjestelmä. Se perustuu Windows 10:een, ja se tarjoaa entistä enemmän turvallisuutta ja vaihtoehtoja...
577,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 2-CORE
Microsoft Windows Server 2022 Standard 2-Core Täydennä joustavasti lisenssivaatimuksiasi Windows Server 2022 Standard Wiresoftin 2-Core-paketeilla! Windows Server 2022:n Standard Edition on kehitetty erityisesti pienempien datakeskusten...
72,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 2-CORE
Microsoft Windows Server 2022 Datacenter 2-Core 2-Core Täydennä lisensointitarpeesi Windows Server 2022 Datacenter 2-Core paketeilla Wiresoftilta! Windows Server 2022:n Datacenter Edition on suunniteltu erityisesti käytettäväksi...
390,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE
Microsoft Windows Server 2022 Datacenter - parannettu tietoturva suurille verkoille Windows Server 2022 Datacenter on Microsoftin uusi palvelinkäyttöjärjestelmä erityisesti suurille yrityksille. Tämä Windows 10 -pohjainen versio...
3 238,90 € *

Windows Server 2022:n Standard Edition tarjoaa jo nyt monille pienemmille datakeskuksille kattavat toiminnot sekä riittävät vaihtoehdot palveluiden virtualisointiin niiden tarpeisiin, joita täydennetään parantuneella skaalautuvuudella ja suorituskyvyn lisäoptimoinneilla - yhdistettynä tehokkaisiin tietoturvatoimintoihin, jotka suojaavat luotettavasti tietoja ja sovelluksia monipilviympäristöissä.

Windows Server 2022:n Datacenter Edition -versio tarjoaa erityisesti suurten organisaatioiden ja yritysten monimutkaisemmille tietokeskuksille entistä laajemmat mahdollisuudet sovellusten ja tietojen virtualisointiin, mukaan lukien entistä parempi skaalautuvuus ja lisäturvatoiminnot.

Windows Server 2022 Standard- ja Windows Server 2022 Datacenter -versiot löytyvät Wiresoft Software Shopista nyt käytettyinä ohjelmistoina - ja niiden hinta on alhaisempi kuin vastaavien uusien tuotteiden.

Seuraavassa yleiskatsauksessa esitellään Windows Server 2022:n tärkeimmät toiminnot sekä Standard- ja Datacenter Edition -versioiden erot. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä johonkin henkilökuntamme jäsenistä.

Windows Server 2022 Standard- ja Datacenter-versiot yhdellä silmäyksellä

Microsoft Windows Server 2022 -palvelinkäyttöjärjestelmän nykyinen versio perustuu todennäköisesti edeltäjänsä tavoin Windows 10:een - tuttu työpöytäkäyttöliittymä, jonka avulla käyttäjät löytävät helposti perille ja kaikki toiminnot ovat saatavilla tutussa paikassa. Lisäksi ne saavat Microsoftilta 10 vuoden tuotetuen Microsoft Server 2022 -versioiden tuen ja päivitysten muodossa.

Windows Server 2022 Buy -versiossa keskitytään jälleen kerran tietoturvaan ja -suojaukseen, suorituskykyyn ja virtualisointiin - molempien versioiden perusoptimointien lisäksi. Standard Editionin toiminnot sisältyvät myös Datacenter Editioniin, ja niitä on täydennetty tai laajennettu siellä.

Turvatoiminnot - Osta Windows Server 2022

Windows Server 2022 tarjoaa monikerroksista suojausta Standard- ja Datacenter-käyttöjärjestelmille, jotta tiedot ja palvelut sekä niiden saatavuus voidaan suojata kattavasti esimerkiksi näiden ominaisuuksien avulla:

 • Periaatteessa TLS 1.3 - uusin versio Transport Layer Security - on käytössä, samoin kuin HTTPS, jotta voidaan varmistaa turvalliset yhteydet, kun tietoja salataan, ja turvallinen viestintäkanava kahden päätepisteen välillä. HTTPS-protokollan, Secure DNS:n ja DoH:n (DNS-over-HTTPS) avulla DNS-kyselyt salataan DNS-tietojen manipuloinnin ja salakuuntelun estämiseksi.
 • Server Message Block (SMB) käyttää nyt automaattisesti AES-256-GCM- ja AES-256-CCM-standardeja tietojen salaamiseen heti, kun yhteys toiseen tietokoneeseen muodostetaan, edellyttäen, että myös tämä tietokone tukee tätä standardia.
 • Samaan aikaan SMB Directin ja RDMA:n (Remote Direct Memory Access) salaus tarjoaa suuremman kaistanleveyden ja pienemmän viiveen suoralle tallennukselle, tallennusreplikaatioille, Hyper-V:lle ja SQL Serverille.
 • Trusted Platform Module 2.0 tarjoaa turvallisen, laitteistopohjaisen varaston salausavaimille ja -tiedoille, jota käytetään myös BitLocker-aseman salauksessa - mukaan lukien järjestelmän eheyden varmistaminen sekä koodin luotettavuus, kun Windows Server 2022 käynnistetään.
 • Secured core -palvelinprosessorit tarjoavat DRTM-tekniikan (Dynamic Root of Trust for Measurement) avulla laiteohjelmistosuojauksen, joka tarkistaa käynnistystoiminnot ja ajurin eristetyn pääsyn muistiin DMA-suojauksen (Direct Memory Access) avulla, sekä koodin eheyden tuen VBS- (virtualisointipohjainen tietoturva) ja HVCI-standardien (hypervisor-pohjainen tietoturva) mukaisesti.
 • VBS tarjoaa erityisesti käyttöjärjestelmästä eristetyn suojatun muistialueen, joka suojaa palvelinta tietyiltä riskeiltä, kuten kryptovaluuttojen louhintaan liittyviltä riskeiltä. Credential Guardin avulla käyttäjän kirjautumistiedot tallennetaan myös virtuaaliseen säiliöön, johon käyttöjärjestelmä ei pääse suoraan käsiksi.
 • Failover-klusterit mahdollistavat myös CSV:n (Cluster Shared Volumes) ja SBL:n (Storage Bus Layer) salauksen yksityiskohtaisen hallinnan.

Windows Server 2022:n siirto- ja tallennustoiminnot

Tietovolyymien ja tallennustilojen siirtäminen ja niiden käyttöönotto ovat myös olennainen toimintoalue Windows Server 2022:ssa. Optimoitu Storage Migration Server Orchestrator tarjoaa tähän laajennettuja vaihtoehtoja, esimerkiksi paikallisten käyttäjien tai ryhmien siirtämiseen Windows-palvelimelle sekä vikasietoisten klustereiden ja tallennustilan välillä. Mukaan voidaan ottaa myös Linux-palvelimia sekä NetApp CIFS-palvelimia tai NetApp Factory Application Server (FAS).

Konttipalvelut Windows Server 2022:ssa

Windows Containersin käyttö Windows Serverissä tarjoaa nyt optimoidun sovellusten yhteensopivuuden ja suorituskyvyn sekä parannuksia erityisesti Kubernetesin käyttöön. Esimerkiksi Windows-säiliöiden käynnistymisaikaa on lyhennetty 30 prosenttia pienentämällä niiden kuvakokoa jopa 40 prosenttia, mikä parantaa myös niiden suorituskykyä. Myös Windows Admin Center on päivitetty, mikä helpottaa .NET-sovellusten säiliöiden luomista. Lisäksi solmujen, IPv6:n ja verkkokäytäntöjen konfigurointi Kubernetesia käytettäessä on yksinkertaistunut merkittävästi.

Muut suorituskyky- ja virtualisointiominaisuudet - Osta Windows Server 2022

Käyttäjät hyötyvät myös monista muista Windows Server 2022 Standardin ja Datacenterin ominaisuuksista, jotka myös lisäävät palvelinkäyttöjärjestelmän yleistä suorituskykyä:

 • Muistin korjauksessa käyttäjät voivat hallita tietojen synkronointia entistä paremmin, koska nopeus on nyt muokattavissa. Käytettävissä olevat resurssit voidaan jakaa joko datakopioiden korjaamiseen (häiriönsietokyky) tai aktiivisten työtehtävien suorittamiseen (suorituskyky). Tämä mahdollistaa myös klustereiden joustavamman ja tehokkaamman hallinnan.
 • Luku- ja kirjoitussuorituskykyä on parannettu mahdollistamalla hitaampien tallennusvälineiden, kuten kiintolevyjen, liittäminen nopeampiin tallennusvälineisiin, kuten NVMe- tai SSD-levyihin, sekä erillisissä palvelimissa olevien tallennusvälineiden tallentaminen tallennusväylän välimuistissa.
 • Kun SMB-pakkaus on käytettävissä, tiedostot voidaan siirtää nopeasti jopa kiireisissä verkoissa ilman, että niitä tarvitsee ensin pakata manuaalisesti.
 • TCP HyStart++:n avulla TCP:n (Transmission Control Protocol) suorituskykyä on parannettu, mikä vähentää pakettihäviöitä
 • RACK (Recent ACKnowledgment) vähentää RTO-aikoja (Retransmit TimeOut) uudelleenlähetysten aikana

Virtualisoinnin alalla Windows Server:

 • Hyper-V:n virtuaalikytkimien optimoinnit RSC:n (Receive Segment Coalescing) avulla hypervisor-verkossa olevat paketit yhdistetään ja käsitellään siten suurempina segmentteinä. RSC vähentää näin suorittimen sykliä ja parantaa verkon dataliikenteen suorituskykyä.
 • Nested Virtualization -tuen AMD-prosessoreille ansiosta Windows Server 2022 tarjoaa enemmän vaihtoehtoja Hyper-V:n käyttämiseen Hyper-V-virtuaalikoneessa (VM).

Lisäksi Microsoft Edge on nyt oletusarvoisesti saatavilla Windows Server 2022:ssa, ja se korvaa Internet Explorerin; Edge perustuu Chromiumin avoimeen lähdekoodiin ja tarjoaa siten paremman turvallisuuden.

Windows Server 2022 Datacenter -version yksinoikeusominaisuudet

Ainoastaan Windows Server 2022 Datacenter Edition tarjoaa mainittujen ominaisuuksien lisäksi koko valikoiman muita lisätoimintoja sekä tuen Shielded Virtual Machines -virtuaalikoneille, joiden avulla voidaan luoda erittäin turvallisia virtualisointi-infrastruktuureja Hyper-V:n avulla, mukaan lukien rajoittamaton määrä virtuaalitietokoneita ja yksi Hyper-V-isäntä lisenssiä kohden sekä:

 • Ohjelmistokohtainen verkottuminen (SDN)
 • Ohjelmistomääritelty tallennus (SDS)
 • Storage Spaces Direct (SSD)
 • Rajoittamaton Storage Replica - sekä synkroninen että asynkroninen replikointi palvelinten tai klustereiden välillä katastrofien varalta
 • Hyper Converged Infrastructure - laskentatoimintojen, tallennuksen ja verkkotoimintojen ohjelmiston määrittelemä yhdistäminen klusterissa
 • Virtuaalinen OSE (käyttöjärjestelmäympäristö)

Windows Server 2022 Edition Standard ja Datacenter -versioiden lisensointi

Windows Server 2022 -version lisensointi perustuu todennäköisesti jälleen tuttuun ydinpohjaiseen lisensointijärjestelmään sekä vaihtoehtoisesti palvelinlisenssin ja asiakaslisenssin yhdistelmään Standard Edition -versiossa ja yksinomaan ydinpohjaiseen lisensointiin Datacenter Edition -versiossa.

Vaikka ostaisit Windows Server 2022:n käytettynä ohjelmistona, lisensointi tapahtuu aina Microsoftin lisenssiehtojen mukaisesti, jotka käyttävät Datacenter Edition -versiossa yksinomaan saatavilla olevan ydinpohjaisen lisensoinnin tapauksessa ytimien lukumäärää mittapuuna lisenssivaatimuksen laskemisessa. Sen vuoksi sovelletaan seuraavia säännöksiä:

 • Kyseinen Windows Server 2022 -ohjelmisto on lisensoitu tosiasiallisesti käytetyn fyysisen laitteiston perusteella. Fyysisesti käytettävissä olevien ydinprosessoreiden määrän lisäksi otetaan huomioon myös virtuaalipalvelimien määrä.
 • Näin ollen sovelletaan seuraavaa: Yksi Windows Server 2022 -lisenssi kattaa 2 fyysistä prosessoriydintä.
 • Lähtökohtana on aina vähintään 8 ydintä prosessoria kohti, vaikka todellisuudessa käytössä olevassa laitteistossa olisi vähemmän kuin 8 ydintä.
 • Fyysistä palvelinta kohden on aina vähintään 2 prosessoria.
 • Tämä johtaa siihen, että ytimien vähimmäismäärä on 16.
 • Jos palvelinlaitteistossa on enemmän kuin 16 ydintä, kaikki ylimääräiset ytimet on lisensoitava Windows Server 2022 -lisäpaketeilla.

Kun Windows Server 2022 lisensoidaan palvelinlisenssin ja asiakaskäyttölisenssin yhdistelmällä, joka on saatavilla Standard-versiossa, jokaisella Windows-palvelinta käyttävällä käyttäjällä tai päätelaitteella on oltava oma käyttäjä- tai laitekohtainen CAL-lisenssi. Tämä koskee myös Windows Server 2022:n etäkäyttölisensointia.

Lisätietoja erityisesti Client Access -lisensoinnista ja erityisesti Windows Server 2022:n Hyper-V-instansseista saat Wiresoftin työntekijältä. Vastaavat käyttäjä- tai laite- sekä RDS CAL -palvelut Windows Server 2022:lle ovat saatavana Wiresoftilta myös käytettynä ohjelmistona.

Osta Windows Server 2022 -versiot Standard ja Datacenter Microsoftin käytettynä ohjelmistona Wiresoftilta

Windows Server 2022:n kaksi uutta versiota - Standard ja Datacenter - ovat jo saatavilla Wiresoftilta edulliseen hintaan käytettyinä ohjelmistoina. Sinä hyödyt näistä eduista:

 • Kun ostat Windows Server 2022 -version, saat alkuperäisen Microsoft-ohjelmiston, jolla on voimassa oleva lisenssiavain - etkä mitään rajoitetun käytön tai aikarajoitetun testiversiota.
 • Windows Server 2022 Editionin nimeäminen "käytetyksi ohjelmistoksi" ei tarkoita mitään rajoituksia ohjelmiston toiminnallisuuden suhteen.
 • Wiresoft on testannut käytetyn Windows Server 2022 -ohjelmiston Standard- ja Datacenter-versioiden täydellisen käytettävyyden ennen jälleenmyyntiä.
 • Microsoftin käytettyjen ohjelmistojen kauppa ja käyttö Windows Server 2022 -versiossa on laillista, koska se on lain mukaan sallittua.
 • Ostamalla Wiresoftilta käytetyn lisenssin hankit aina laillisen ja samalla alkuperäisen Microsoft Windows Server 2022 -tuotteen.

Jos sinulla on lisäkysymyksiä Microsoft Windows Server 2022 Editionista tai Client Access -lisensoinnista, ota meihin yhteyttä chatissa, puhelimitse tai sähköpostitse.