Chat with us, powered by LiveChat
LAINSÄÄDÄNTÖ
Yritysasiakkaat
telephone
Apua perustamisessa
+49 69 173261340
 
Trustmask
Suodattimelle ei löytynyt tuloksia!
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 USER CAL
Osta Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) on vanhan Terminal Server CAL:n seuraaja. RDS on keskitetty työpöytä- ja sovellusalusta, joka tarjoaa useita vaihtoehtoja työpöytien...
21,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 DEVICE CAL
Osta Microsof Remote Desktop Services RDS Cal Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) on vanhan Terminal Server CAL:n seuraaja. RDS on keskitetty työpöytä- ja sovellusalusta, joka tarjoaa useita vaihtoehtoja työpöytien...
21,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 R2 USER CAL
Osta Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) on vanhan Terminal Server CAL:n seuraaja. RDS on keskitetty työpöytä- ja sovellusalusta, joka tarjoaa useita vaihtoehtoja työpöytien...
21,90 € *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2008 DEVICE CAL
Osta Microsoft Remote Desktop Services RDS Cal Microsoft Windows Remote Desktop Services (RDS) on vanhan Terminal Server CAL:n seuraaja. RDS on keskitetty työpöytä- ja sovellusalusta, joka tarjoaa useita vaihtoehtoja työpöytien...
21,90 € *

Miksi Windows RDS 2008 R2:n CAL-ohjelmat ovat edelleen niin suosittuja?

Monissa yrityksissä Windows Server 2008 on edelleen käyttöjärjestelmänä, usein yhdessä Windows 7:n kanssa siihen liitetyissä tietokoneissa. Syynä on usein se, että vanhempi verkko täyttää edelleen kaikki tarpeet ja päivitys uudempaan versioon tai kokonaan uuteen palvelinverkkoon on tarpeeton tai liian kallis.

Tässä tapauksessa CAL-ohjelmat Terminal Services 2008:lle tai Remote Desktop Services 2008 R2:lle ovat järkevä ja samalla edullinen ratkaisu, varsinkin kun RDS:n uudemmat versiot asettavat myös korkeampia vaatimuksia vastaavalle laitteistolle.

Windows Server 2008:n päätepalvelupalvelut - mikä on muuttunut?

Windows Server 2008 R2 ei ole nimestään poiketen optimoitu versio Server 2008:sta, vaan itsenäinen palvelinjärjestelmäohjelmisto, koska se perustuu myös Windows-käyttöjärjestelmän uuteen versioon. Näin ollen Windows Server 2008 R2:n etätyöpöytäpalvelut merkitsevät myös pientä vallankumousta Windows-ohjelmien etäkäytössä, sillä useiden uusien ominaisuuksien lisäksi kaikki päätepalvelujen perustoiminnot sisältyvät myös seuraavan version etätyöpöytäpalveluihin.

Tämä cesura käy selväksi myös siitä, että keskeiset toiminnot nimetään uudelleen korvaamalla termi "Terminal" termillä "Remote". Entiset päätelaitepalvelut (TS) nimettiin Release 2:ssa uudelleen Remote Desktop Services -palveluiksi, mutta myös niiden yksittäiset komponentit: Terminal Services RemoteApp on nyt vain RemoteApp, Terminal Services Gateway on Remote Desktop Gateway ja Terminal Services Session Broker on nyt Remote Desktop Connection Broker.

Windows RDS 2008 R2 -palvelun CAL:ien edut

Windowsin etätyöpöytäpalveluiden tavoitteena on ensisijaisesti antaa käyttäjille mahdollisuus käyttää tyypillisiä Windows-sovelluksia eri päätelaitteilla (asiakkailla) riippumatta siitä, mihin käyttöjärjestelmään ne perustuvat. Itse Windows-ohjelma toimii aina etätyöpöytäpalvelimella, johon käyttäjä on yhteydessä CAL:n kautta RDP-protokollan (Remote Desktop Protocol) avulla.

Terminaalipalvelin tarjoaa siis kaikki ohjelmat, ja ne myös suoritetaan sillä. Windows-tietokoneen sijasta käyttäjä tarvitsee näin ollen vain yksinkertaisen tietokoneen - jota kutsutaan myös ThinClientiksi tai ZeroClientiksi - jonka on vain pystyttävä muodostamaan yhteys terminaalipalvelimeen ja kirjautumaan sinne, sekä asiakkaan käyttöoikeuden. Palvelimen laskentateho on kaikkien työasemien käytettävissä, joten varsinaisten työasemien suorituskyvyllä ei ole merkitystä.

Etätyöpöytäpalveluiden avulla erityisesti järjestelmänvalvojat hyötyvät myös monista eduista: Yksilöllisten palvelujen tarjoamisen mahdollistavan käyttöjärjestelmäkuvien keskitetyn hallinnan lisäksi tähän kuuluu myös huomattavasti helpompi ylläpito, sillä päivityksiä ja lisäohjelmia ei tarvitse asentaa kaikkiin päätelaitteisiin.

Yrityksen turvallisuutta lisää myös se, että käyttäjät voivat käyttää tarjottuja palveluja vain etänä. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Windows Server 2008 R2:n RDS vähentää myös käyttökustannuksia, koska vanhoja malleja voidaan käyttää edelleen uusien kalliiden tietokoneiden sijasta.

Windows Remote Desktop Services 2008 R2:n uudet ominaisuudet ja parannukset

Vaikka Windows Server 2008: n päätelaitepalveluja on jo laajennettu merkittävästi RemoteApp-, TS Web Access- ja TS Gateway -komponenteilla, Remote Desktop Services 2008 R2: n painopiste on työpöytävirtualisoinnissa, joka on yhä tärkeämmässä asemassa yrityksissä.

Päätepalvelujen nykyisiä työkaluja on optimoitu 2008 R2 -versiossa, mutta ennen kaikkea uusia toimintoja on lisätty: uusia Virtual Desktop Infrastructure -skenaarioita tarjotaan myös RDS:n kautta.

Määrittämällä virtuaalisia IP-osoitteita jokainen istunto verkossa voidaan nyt määritellä yksiselitteisesti. Toinen uusi ominaisuus on mahdollisuus asettaa työpöydät käyttäjien saataville Hyper-V:n kautta virtuaaliympäristössä.

Kaikki Windows RDS 2008 R2:n osat yhdellä silmäyksellä

Seuraavat toiminnot ja työkalut muodostavat yhdessä version 2008 R2 etätyöpöytäpalvelut:

  • Remote Desktop Session Host (RDSH) tarjoaa istuntopohjaisia työpöytiä tai RemoteApp-ohjelmia käyttäjille, joilla on CAL.
  • Remote Desktop Connection Broker (RDCB) yhdistää käyttäjän etätyöpöydän yrityksen palvelimeen. Keskeytyksen sattuessa yhteysvälittäjä yhdistää käyttäjän uudelleen alkuperäiseen istuntoonsa ja säilyttää istunnon aikana käynnissä olleet ohjelmat.
  • Remote Desktop Gateway (RD Gateway) muodostaa yhteyden virtuaalipöytiin ja RemoteApp-ohjelmiin Internetin kautta.
  • Remote Desktop Virtualisation Host (RDVH) tukee virtuaalisia työpöytiä VDI-ympäristöissä (Virtual Desktop Infrastructure).
  • Remote Desktop Web Access (RDWA) mahdollistaa sovellusten käytön Windows 7:n tai Windows 8:n käynnistysvalikon kautta.
  • Remote Desktop Licensing (RDS-CAL) hallinnoi RDS:n tarjoamiseen tarvittavia lisenssejä.

Miksi etätyöpöytäpalveluihin tarvitaan CAL-todistuksia?

Jotta voit käyttää Windows 2008:n päätepalveluita tai Windows Server 2008 R2:n etätyöpöytäpalveluita käyttäjänä, tarvitset asiakaskäyttöluvan, joka on saatavana joko käyttäjä- tai laitekohtaisena CAL:nä.

Windows Server -käyttöjärjestelmissä on yleensä vain kaksi etäkäyttöoikeutta järjestelmänvalvojille. Näitä käytetään vain palvelimen hallinnointiin ja palvelujen tarjoamiseen, eikä niitä saa käyttää varsinaisiin etätyöpöytäpalveluihin käyttäjänä istunnon sisällä. Nämä CAL:t on ostettava erikseen: yksittäisille käyttäjille tai sille päätelaitteelle, jolla niitä käytetään. Edellä mainittu Remote Desktop Licensing RDS-CAL valvoo oikean lisensoinnin noudattamista.

RDS 2008 / R2:n lisensointi käyttäjä- ja laitekohtaisilla CAL-lisensseillä

Kuten edellä mainittiin, Windows Remote Desktop Services 2008- ja 2008 R2 -palveluiden käyttöön on saatavilla kahdenlaisia asiakaskäyttölisenssejä: Käyttäjän CAL:t ja laitteen CAL:t. Näiden kahden tyypin ero on se, että User CAL -lisenssillä lisensoidaan yksi käyttäjä ja Device CAL -lisenssillä yksi laite.

On huomattava, että käyttöoikeuden siirtäminen toiselle käyttäjälle tai toiselle laitteelle ei ole sallittua eikä mikään muu käyttö kuin kahden lisenssityypin määritelty käyttö - User CAL Device CAL:nä ja päinvastoin - ole mahdollista.

RDS 2008 R2:n käyttäjä CAL

Käyttäjä CAL oikeuttaa yhden tietyn käyttäjän käyttämään RDS:ää, riippumatta siitä, mitä päätelaitetta hän käyttää tähän tarkoitukseen. User CAL toimii myös riippumatta siitä, missä käyttäjä on - olipa kyseessä sitten toimiston pöytätietokone tai esimerkiksi kotitoimistossa tai tien päällä oleva kannettava tietokone, jonka kautta etäkäyttö tapahtuu.

Device CAL RDS 2008 R2:lle

Device CAL on pysyvästi sidottu tiettyyn päätelaitteeseen riippumatta siitä, onko kyseessä toimiston pöytätietokone vai kannettava tietokone jne. Tämä tarkoittaa, että jokainen käyttäjä, jolla on lupa käyttää lisensoitua päätelaitetta, voi myös käyttää Remote Desktop Services -palveluja sen kautta.

Tärkeä huomautus laite CAL:ien ja käyttäjä CAL:ien yhdistelmästä

Käyttäjä- ja laitekohtaisten CAL-korttien yhdistäminen ei ole ongelma Windows Server CAL-korttien kanssa, mutta sitä ei ole teknisesti helppo toteuttaa etätyöpöytäpalveluiden CAL-korttien kanssa. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että RDS Device CAL on fyysisesti määritetty loppulaitteelle, kun taas User CAL on määritetty Active Directory -käyttäjälle.

RDS 2008- ja 2008 R2 -versioiden CAL-yhteensopivuus

Kuten aiemmin mainittiin, Windows Server 2008 R2 on itsenäinen versio Microsoft Server -järjestelmäohjelmistosta. Kun muut Microsoftin palvelinohjelmistot eivät salli tietyn version käyttöä alemman version (päivitys) asiakaskäyttöluvalla, RDS 2008:n CAL-lisenssi mahdollistaa myös Remote Desktop Services -version 2008 R2 käytön. Lisätietoja saat myös Wiresoft Chatista.

Täydennä Remote Desktop Services 2008 ja 2008 R2 -palveluiden CAL-tarvetta Wiresoftin avulla

Wiresoftin Microsoft Remote Desktop Services 2008 R2:n sekä version 2008 käyttäjä- ja laite CAL: ien käytännöllisillä yksittäislisensseillä pääset hyötymään erityisen edullisista loppuhinnoistamme. Kaikki Wiresoft-verkkokaupassa tarjotut Microsoft-tuotteet ovat alkuperäisiä Euroopan alueen ohjelmistolisenssejä, jotka olemme virallisesti hankkineet yrityksiltä. Ne ovat käyttämättömiä ja täysin toimivia, ja Wiresoft on tarkistanut niiden aitouden perusteellisesti.

Monet asiakkaat arvostavat jo nyt etua, joka saadaan hankkimalla Wiresoftin etätyöpöytäpalveluiden CAL-ohjelmat. Ota yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja räätälöidystä lisensoinnista.